Телефон: 0878 884 392; e-mail: [email protected]; Харесайте ни:Пн-Пт: 8.00 - 18.00 ч. | Сб-Нд: 8.00-16.00 ч.

Къртене на паркет и ламперия

Паркетът и ламперията си имат своите предимства. Ако са поддържани добре и направени с вкус, те вдъхват едни особени достолепие и топлота на пространството.

Обаче в доста случаи  подовата настилка твърде много се износва и по-скоро вдъхва тягостно чувство за заглъхнал живот.

Това събужда порива за отстраняване на стария паркет, освобождаване от овехтялата ламперия и осъвременяване на жилището.

И наистина, според модните интериорни решения един по-изчистен дизайн, базиран на заменяне на старата дървена настилка с теракот, сякаш пренася помещенията в новото време.

Докато стигнете до този ефект обаче, има доста работа. Тежка работа. Къртенето на паркет и ламперия е наистина трудоемък етап от реновирането.

И доста прашен също.

Къртене на плочки

Колкото и красива да е била банята в началото, винаги идва моментът за ремонт. Същото важи и за коридора, както и за всяко помещение на дома. Освежаването е важно за всеки интериор.

Да, ако предният ремонт е направен качествено, можете да поотложите следващия, но рано или късно ще се наложи да запретнете ръкави.

Гледайте на тази ситуация като на възможност за освежаване домашния уют. Днес има изобилие от модели теракот, фаянс, декоративни материали. Така с повече въображение можете да придадете повече свежест и дори лукс на старата си баня.

Извозване и изхвърляне на отпадъци

Хипо-3 сме забелязали основен проблем, действащ като спирачка по пътя към чистотата:

Хаосът, причинен от натрупаните в килера или в мазето толкова много и толкова разнообразни видове отпадъци, че буквално не смеете да отворите някои врати в собствения си дом.

Кърти, чисти и извозва

Всеки си мисли, че преди, по време на и след ремонт има много мръсна, тежка, объркана и хамалска работа. Работа по къртене, чистене и извозване на строителни отпадъци.

И общата представа е за боклуци, мръсотия, олелия, хаос.

Да, дори предремонтните дейности понякога изглеждат стряскащо. Толкова стряскащо, че не ви се почва, нали?

Дейността Кърти, чисти, извозва е наистина е тежка, шумна и трудна работа.

Затова повечето хора наблягат на бързината.

Нека да се свършва бързо и после ще оправяме поразиите и ще си го изчистим, нали така?

Къртене на бетон

Всеки рано или късно опира до нужда от по-сериозен ремонт, който често включва къртене на бетон. Случаите, в които се налага да се кърти бетонна стена са много:

  • Ако искате да обедините две помещения в жилището
  • Ако ще правите основен ремонт на дома или ако се нанасяте в ново жилище и искате да реализирате някои промени
  • Ако решите да усвоите балкона, за да разширите кухнята
  • Ако се налага да ремонтирате офиса, за да постигнете повече удобство и ефективност в работата

Появата на новото често изисква разрушение на старото. А при разбиване на бетонни плочи разрушителният аспект е в особено брутален нюанс. И особено мръсен и прашен също.

Но последното не бива да ви подвежда. Ефективното къртене на бетон изисква много сила и издръжливост наистина, но майсторството и прецизността са на първо място. Трябва да знаеш какво правиш, да си наясно как се кърти ефективно и безопасно, да можеш да реагираш адекватно на разнообразни усложнения.

Затова най-добре се обърнете към фирма за къртене, подгответе терена за работа, защитете вещите и мебелите си  и окажете необходимото съдействие на професионалистите.

Извозване и изхвърляне на стари мебели

Много домове имат стаи, в които не се влиза. Това важи особено за най-големите критици на домашния интериор. Те, страшните, вперили критичен поглед в реда на всяко кътче, чуждите хора.

Защото за наши си хора няма проблем. Те ни знаят „мръсните тайни“ и ние знаем техните. Обаче за чуждите хора домът ни трябва да е храм на вкуса, хармонията и чистотата.

Така набутваме по мазета, тавани, неизползвани стаи де що стари мебели сме трупали през годините. А някои от нас пък могат да се „похвалят“ с „безценни реликви“ още от времето на прабаба им.

Да ги изхвърлим, обаче… е сложно, досадно, трудоемко. А и най-вече трябва да установим къде се изхвърлят стари мебели, без рискове от разправии със съседи, глоби и разпарчатосването им от… знаете ги онези симпатяги, дето обикалят по кофите за боклук.

И като си нямаш село…изхвърлянето на старите мебели си става казус. А и да имаш, трябва да ползваш… някоя баничарка, за която не ти е мъчно много-много и която да натовариш, че да клекне чак, с де що имаш стари мебели за изхвърляне.

Къртене на стени

Всичко подлежи на промяна. Често тази промяна може да бъде предизвикана, насочвана, контролирана.

Само трябва да се мисли прецизно и същевременно творчески, някак out of the box.

Тогава се събарят стени. И преносно, и буквално.

Не оставяйте отеснялото ви жилище да стеснява интериорните ви мечти. Не позволявайте на малкия офис да стеснява бизнес идеите ви.

Отстранете стените и отворете пространство за планове, проекти, мечти…

Можете да имате пространството, което ви е необходимо, за да се развихрите здраво.

Почистване на мазета, тавани, дворове

Участвали ли сте в такива „веселби“?  Ударно почистване на двор, изнасяне на боклуци от мазето, освобождаване на тавана от строителните отпадъци, останали след последния ремонт…

Все сериозни „забавления“, нали?

Обаче то и другото не си е работа.

Представете си само. Имате пространство. Дворно място, колкото искаш. За градина, за беседка. За весели събирания с приятели. За детски смях и игри.

Обаче…

Дворът е превърнат в нещо средно между работилница и…сметище? Непотребни инструменти, уреди, стари мебели… За хубаво иначе ги правите ремонтите, но прекрасният ви двор го отнася вече поредна година.

А мазето? Да не повдигаме темата, нали? Там са всички боклуци, които не сте побрали на двора. Плюс някои допълнителни „екстри“ като например отпадни строителни материали, пълни с летливи съединения, строителни смеси, още стари мебели, непотребни уреди, остатъци от велосипеди…

Таванът е с не по-лека участ…  Там са всички боклуци,  които не сте побрали в мазето. И като се замислите за евентуален бъдещ ремонт… Горко му на тавана, а?

Хипо-3 ви разбираме напълно и знаем как точно да помогнем.

Извозване и изхвърляне на строителни отпадъци

Някои хора са склонни да казват, че по нашите географски ширини е нормално всеки да си прави сметище за строителни отпадъци, където пожелае.

За вас това нормално ли е?

Нима е нормално да превръщаме всяка строителна площадка в извор на боклук, бълващ мръсотия навсякъде?

Следващия път преди мащабни дейности, свързани с ремонт и разрушаване на стар обект, помислете за околната среда. Помислете и за децата си. Искате ли там, където те играят, да се пълни с отпадъците на поредния ремонт или строителен проект – да се пълни с мръсна комбинация от бетон, тухли, керемиди, мазилка, строителни смеси?