Телефон: 0878 884 392; e-mail: [email protected]; Харесайте ни:Пн-Пт: 8.00 - 18.00 ч. | Сб-Нд: 8.00-16.00 ч.

Пести пари с Хипо-3!

Как да поръчате извозване на отпадъци, за да бъде всичко измислено изчистено

Когато планирате поръчка на извозване на отпадъци с контейнери, подхождате ли сериозно? Или си казвате „Какво пък, едно изхвърляне на боклука, чак пък толкова да се планира…“.
На практика много хора постъпват по втория начин. Това е грешка! Защо?

В крайна сметка си навличате повече ядове!

Как да си спестите главоболия и допълнителни разходи при изхвърляне на големи количества отпадъци?

В 20-годишната си практика ние, Хипо-3, сме идентифицирали основните проблеми, които затрудняват товаренето и извозването на отпадъци.
Да ги разгледаме.

Времето

Според Теорията на стойността, загубата на време е сред основните видове Muda – образно казано пробойните, през които изтича стойността – парите, които заплащате за извозване на отпадъци.

Ако не организирате нещата предварително, започва едно дъъълго
ЧАКАНЕ!

Сред основните причини за това са:

  • Много хора си представят, че поръчаният контейнер за отпадъци пристига до 2-3 часа и затова отлагат поръчката до последно. Истинският срок за заявка на контейнер е 1 ден предварително. Поръчвате контейнер и той пристига на другия ден – това е.
  • Курсът на контейнера отнема около 2 часа, но винаги имайте предвид трафика. Все пак не возим пици, а тежък отпадък.
  • А може да стане непредвиден инцидент и някоя сметоизвозваща машина да се счупи например.
  • Ако не е запазено парко място, се губи още повече време.
  • Време се губи също, ако не е подготвен терен за работа – отключени врати, пространство, предупредени съседи…
  • На самото сметище също може да се изгуби време. Може да има задръствания, боклукът трябва да се разтовари, количеството отпадъци трябва да бъде премерено на кантар.

 

Затова винаги планирайте някакъв буфер от време, като подготвите предварително:

  • Вдигнати бариери в уговорения час.
  • Парко място за контейнера за отпадъци
  • Пространство за маневриране за поставяне на контейнера. Друга причина за забавяния и недоразумения при извозването на отпадъци е, че клиентът не е предвидил пространство за работа. А ако в същото време, паркирала кола на съсед допълнително стесни пътя, извозването на отпадъците става наистина едно малко приключение.
  • Повтаряме: Имайте предвид, че не возим пици, а доста по-специфичен и труден за обработка товар с тежкотоварни машини.

Условията за изнасяне на отпадъците

Трябва да знаете, че в повечето случаи на работниците се плаща на час. Това означава, че се преценява количеството отпадък, което трябва да се натовари и извози и в съчетание с отнетото време се определя заплащането.

Ако не сте си подготвили нещата навреме, това ще означава чакане на работниците, повече и по-дълга работа и съответно по-висока сума.

Тези неприятни последици, най-често произтичат от 3 фактора:

Проблем със съседите – ако не информирате съседите, може да се получи конфузна ситуация, щом изнасянето и товаренето на отпадъците започне. Не са един и два случаите, когато изненадани и дори агресивни съседи са създавали проблеми и са бавили процеса.
Нужда от по-големи контейнери за отпадъците – това се случва, когато не сте искрени за количеството боклук
Липса на асансьор – не сте предупредили, че в блока няма асансьор, или че той е развален, отпадъците ще трябва да се изнасят по стълбите. Цената при изнасяне на чували с отпадъци по стълбите е по-висока и зависи от етажа.
Като цяло, колкото повече непредвидени затруднения се появят – като пречещи съседи, повече отпадък от предвиденото, труден терен за работа – толкова сложна и трудоемка става работата и толкова повече време ще отнемат изнасянето и извозването на боклука.

Как всичко да мине гладко?

Просто не трябва да има Muda – всички тези „отклонения от потока на стойността и същинската работа“, за които споменахме.
Бъдете честни с нас за условията, в които ще стават изнасянето и товаренето на отпадъците, за да дойдем подготвени и да приключим всичко бързо и чисто.
Защото само с „Хайде, моля ти се докарай контейнера още днес“ просто не става!
Хипо-3 планира детайлно всяка поръчка на контейнер и извозване на отпадъци, за да отговори на нуждите на всички клиенти.

Просто работим измислено изчистено!

ЗА ХИПО-3 ЕООД

Хипо-3 ЕООД е лицензирана фирма за извозване на строителни отпадъци за София и Бургас. От нас може да наемете контейнери (4 куб. и 7 куб.) и техника за извозване на строителни и битови отпадъци. Фирмата разполага с багер, който може да наемете. Свържете се нас на телефони: 0878 88 43 92 и 0878 55 24 12. Може и да ни пишете на: [email protected] или през формата за контакти тук